Powered by Blogger.
RSS

Deep thinking

"Your life does not get better by chance, it gets better by change"

~ Jim Rohn ~

Come on aen. Grow up. Stop being adult child.  

and give chance to yourself to prove it or at least try it

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Graviti dan hukum alam

masa tgh blogwalking ari tu...terbaca satu ayat ttg graviti dekat blog seseorang......DEEP.


"Kita tak sentiasa berada di atas, sbb bila graviti menjalankan tugas, kita akan ke bawah."

Hukum alam.

Manusia bila makin kaya, makin mewah makin berharta, makin berpangkat....
akan wujud satu garisan boundaries yg dipanggil "level" atau "class".

yang kaya dan berharta berada di atas dari yang papa kedana,
yang berpangkat akan mengarah membabi buta (kebanyakannya) kuli yg dianggap hamba,
yang popular akan sentiasa diasingkan dengan golongan yg digelar "orang biasa".

"Kau xsetaraf dengan aku"
"Level kau bawah 7 petala dari aku"
"Siapa kau nak bersama aku yg tinggi darjatnya?"
"Kau bodoh, xpandai mcm aku"
"Aku bos, kau kuli"

Sedangkan manusia tu sama wujudnya dari tanah,
Lahirnya kita tidak bersama jubah emas, atau mahkota permata, 
Cuma yg sedia ada di dunia mngelaskan manusia mengikut rasa.

waaaaaaaaaaaaa....macam berpuisi ttbe aku. A. samad said sgt mood aku. haha.  But seriously, it's real. Satu reason aku berhenti kerja dulu sebab2 ni. Bila keduniaan terlalu ke depan dari apa yg sepatutnya jd priority kita, kita jd lost. Kerja semata sbb duit? Of course. kita kerja mmg sbb duit. Tp bukan sbb mengejar duit. Get the differences? Bila kerja ni...work environment sgt penting. sbb ko akan spend masa dgn collegue lebih kurang 50% dari family. So, kalau collegue pon mcm melayang2 je ke awan...ko pon ad possibility utk terbang bersama. just POSSIBILITY. klo iman ko kuat n semangat ko tekad, i'allah dapat menghakis hasutan2 syaitan xbertanduk. 

back to gravity theory.
kadang kita pon lupa bila kita dah berada kat satu level yg boleh dikatakan berjaya atau lebih dari org lain. tapi sedangkan meteor yg panas n gagah tu pon jatuh kena tarik dgn graviti bumi kan, ape lagi kita yg cekenit mcm semut ni. kena tanam pemikiran tu kat pemikiran. kang kepala jd makin besar...ketuk je ngan air hammer.

p/s: kot rase2 aku mcm perasan popular....ketuk je...jgn ketuk dendam plak. ketuk sayang ea.. huhu




  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

2014 and i'm 25

Laptop rosak. Damn. Boleh pulak air tu nak tumpah. Walau memang salah sendiri la ganas bebeno tidonyer sampai tersepak tumblr. Melayang la duit haakoo0. Bile nak menyimpan weyh..

*sigh*

And the best thing is......aku kena present proposal esok. and i just knew it like 3 hours ago? by email? wo0oh0.. that's what u called IT generation..huh? Thanks Dr. Mmg memahami betapa tersepitnye aku nak buat keje. dan bile terasa tersepit, terkedu, bakal sibuk tanpa tidur mlm ni.... mmg perasaan2 ni la membuatkan aku update blog. *tarik muka* 

HAPPY NEW YEAR!!!

baru 6 hari masuk 2014. tapi aku stuck lagi kat 2012. haha. tlg la jgn cepat sgt masa berlalu. stress taw. 

adik aku pon da memasing sekolah menengah. Siap nak SPM lagi. tp mcm xsedo diri je tu. Kemain bertwitter memanjang. Siap sempat stalk blog haku. xpe2.. mungkin beliau konpiden SPM bakal success with flying colours. RIGHT? ida?

Pejam celik kejap je masa berlalu. walau 2-3 taon berlalu... scr fizikal.... aku xrase sgt. sbb mmg xboleh nk tinggi dah. (stress bile adik2 lagi tinggi) scr emosi? makin rimas bile org asyik tanye bile nak kawen. chill beb~ aku xhidup utk kawen je ok. mcm org lain..xhidup utk makan je. get what i mean? mak aku mmg tiap kali balik itu je la topiknye. makcik aku tiap status fb/instagram aku tu kalau boleh selit psl jodoh..kawen... mmg sentiasa je la. sampai aku rasa ANNOYING. bukan aku menyampah ngan family aku...biasa la tu maknanyer dyrg care n amek berat psl aku.... tp bila benda yg sama diungkit again n again. boleh buat ko muntah hijau. Benda baik jgn paksa. sbb nanti reason utk benda baik tu jd lain. Takkan nak kawen semata nak tutup mulut org. Lantak la org nk ckp ape. i'm still young. 

Letih a ckp psl ni je. Enough with that. 

p/s: dapat call for Nielsen Company.... tp terpakse tolak.... sedih plak..... Position semart plak kan....

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

Bergurau

15 dec 2013

"weyh, ko jd x dtg weekend ni. kate nak lepak"

20 dec 2013

"aen, aku xjd dtg a ari tu. sorry, lupe nk gtaw"

"ko.....asal xreply taon depan je?  >:"

"ok. delete msj td taw. see u next year then."

"what the......*&#@^&"

"reply msj ni taon depan la."


BERGURAU. ayat mintak kaki.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS